59% af dine medarbejdere forstår ikke virksomhedens brand!

Ihvertfald hvis man skal tro på undersøgelsen fra Gallup, som godt nok er baseret på amerikanske virksomheder. Men min erfaring siger mig at tallet sikkert kunne passe på danske virksomheder også.

With a booming social economy, content is currency and people proactively share their experiences -- both positive and negative -- with their social networks.

Succes på sociale medier udgøres idag af virksomhedens "content currency" som undersøgelsen beskriver, og medarbejdernes viden om virksomhedens brand og deltagelse i udbredelsen af samme, spiller en stor rolle overfor såvel eksisterende som potentielle kunder, samarbejdspartnere og nye talenter.

In other words, the degree to which employees convey their company's brand promise heavily influences customer experiences, for better or worse.
When it comes to effective branding, employees wield tremendous power: Their influence on customer experiences can make or break a brand.

Jeg var for nyligt til et møde i en stor dansk virksomhed hvor direktøren sad med ved bordet, hvor jeg præsenterede Sociuu og employee advocacy. Snakken faldt helt naturligt på LinkedIn, og vi kom omkring virksomhedens company page, hvor jeg henledte opmærksomheden på hvor mange medarbejdere der var på LinkedIn fra pågældende virksomhed - som der jo står i højre hjørne af ens company page.

Direktøren spidsede ører og spurgte; "Hvordan ved du at de arbejder her?"..hvortil jeg svarer; "Det har de indikeret da de oprettede deres LinkedIn profil - som alle andre på LinkedIn"...lang pause...."Vil det sige at alle medarbejderne har vores logo/brand på når de skriver noget på det der LinkedIn?"..."Ja"...Det blev et længere møde end forventet...

Even the most well-planned and expansive branding strategies will fail if a company's employees don't deliver the right brand experiences and keep the company's brand promises. Customers want relationships with people, not brands..

Involvering højner medarbejderens forståelse af jeres brand.

Medarbejderne udgør en effektiv og indflydelsesrig kanal for jeres brand - men det kræver at de bliver involveret i jeres indsatser - og ikke mindst at de bliver udstyret med rette indhold, brand voice og indsigt i formålet. Det kan employee advocacy hjælpe jer med, så i kan arbejde "inside-out" med jeres kommunikation på SoMe, og så medarbejderne kan være de brand ambassadører de faktisk gerne vil være.