Employee Advocacy:Hvad skal vi måle på?

De fleste virksomheder jeg møder er helt med på tanken om at involvere deres medarbejdere i deres indsatser på SoMe - så langt så godt! Men, når samtalen naturligt falder på hvordan medarbejdernes indsats skal måles, og dermed hvordan investeringen i EA skal retfærdiggøres, så møder jeg mange misforståelser.

Den største misforståelse er at man tror værdien ligger i øget eksponering; flere views/impressions, flere followers, flere likes og "reactions"....Det er sådan set fint nok at man får nogle ekstra views, lidt flere likes etc. - men det er altså ikke der du får valuta for pengene med employee advocacy.

Værdien af et view, eller en impression kan summeres op i den måde som sociale medier tæller disse. Hvis et stykke indhold vises mere eller mindre tilfældigt i dit newsfeed på FB eller LinkedIn, så tæller det som et view/impression...med andre ord noget der bare passerer forbi en given bruger.

Som en direktør for LinkedIn sagde på et seminar i Holland;

"count the impressed - not the impressions!"

Et like eller en reaction kan have lidt mere værdi - men oftest er det givet uden mening - og i bedste fald som en ultrakort tilkendegivelse.

Followers er i en kategori for sig. Har du til tider undret dig over at selvom du har tusindevis af followers, så er det stadig kun nogle håndfulde der interagerer med dit indhold? Store retail virksomheder er faktisk begyndt at tynde ud i deres followers da de simpelthen koster dem penge ifb. med deres ad´s budgetter;-)

Jamen - hvad skal vi så måle på?

I skal måle på interaktioner - H2H (human to human), og de digitale interaktioner på jeres indsats - et udvalg af gode målepunkter kunne være;

  • Clicks - et klik på indholdet vidner om at der faktisk er en der interagerer med jeres indhold.
  • Call to action - i skal måle konverteringen via jeres EA indsatser.
  • Præcision - i skal koble rette afsender med rette målgruppe, og måle effekten.
  • Social selling - i skal måle effekten hos jeres kundevendte medarbejdere.
  • Employer branding/Rekruttering - i skal måle effekten sammen med HR.

Når virksomheden går igang med employee advocacy, så sætter man medarbejderne bag indsatsen og kobler på den måde godt og relevant indhold med rigtige mennesker, deres funktion og deres viden. Det er den kobling der skal give resultater - og ikke views, likes, stjerner og hjerter - og hvad man ellers kan strø om sig på sociale medier;-)