LinkedIn:Optimer dit reach!

...og meget mere!

LinkedIn er en guldgrube af muligheder for effektiv leadgenerering, employer branding, rekruttering og brand positionering. Det er dog utroligt nemt for virksomheder at falde i den fælde at den blotte tilstedeværelse, kombineret med godt indhold, er nok til at udnytte kanalen optimalt.

Så er du en af mange der har styr på sit indhold, har en aktiv company page, måske endda både med career og showcase sider på, men undrer sig over de sløje resultater - så skal du læse videre;-)

Der er et tal du skal kende - og erkende;-)

Når du poster indhold på din company page, din showcase page eller en ny stilling på jeres career page, så er der jf. LinkedIn`s egne statistikker, 0,054% af dine followers der potentielt ser den i deres feed!

Med andre ord - du får et potentielt reach på 54 linkedin brugere pr. 1000 follower i har - og skulle vi kigge på konvertering af det potentielle reach, så kan det næsten ikke betale sig at bruge tid på at regne det ud.... Det er sløjt - men du kan gøre noget ved det!

Involver jeres medarbejdere!

I en virksomhed med 300 ansatte vil ca. 80% af medarbejderne have en LinkedIn profil. De vil i gennemsnit have 930 connections (jf. LinkedIn`s egne statistikker). Så i denne virksomhed har vi mulighed for at nå ud med vores budskaber til (80%/300) x 930 = 223.200 potentielle og eksisterende kunder, nye talenter m.m.

Hånden på kogepladen!

Jeg har ca. 4000 connections på LinkedIn - og når jeg deler en post fra min virksomhed er der i gennemsnit 10% der ser den - altså 400 views/impressions på det indhold jeg har delt. Udover det, oplever jeg at re-share/likes/kommentarer er langt højere, end hvis jeg kun deler det på vores company page.

Så for hver 1000 connection jeg har er der 100 LinkedIn brugere der ser min post - modsat de 0,054 % af jeres followers der ser jeres indhold på jeres company page..

Med eksemplet fra før - virksomheden med 300 medarbejdere - vil man således, hvis fx. 100 af dem delte en post fra jeres company page, ville denne blive set af 1000potentielle og eksisterende kunder, nye talenter m.m. i deres netværk!

Det var så reach muligheden - got it! Men hvad så ?

Så er det tid til erkendelse nr. 2: Dine medarbejdere har langt højere troværdighed end din company page på LinkedIn! Read it and weep;-)

Der er 4 elementer hvor medarbejdernes indsats outperformer jeres corporate ditto, med flere længder;

Leadgenerering;   LinkedIn er det sociale netværk der konverterer trafikken bedst, hvis medarbejderne deltager aktivt.  (BufferSocial)

Leadgenerering;

LinkedIn er det sociale netværk der konverterer trafikken bedst, hvis medarbejderne deltager aktivt. (BufferSocial)

CTR   CTR (Click through rate) på virksomhedens post`s/indhold, mere end fordobles hvis det bliver delt af medarbejderne - og det kan forøges op til 8x mere!.  (Socialmediatoday)

CTR

CTR (Click through rate) på virksomhedens post`s/indhold, mere end fordobles hvis det bliver delt af medarbejderne - og det kan forøges op til 8x mere!. (Socialmediatoday)

CMS;   CMS (Content marketing score) forøges med op til 59%, hvis medarbejderne tager aktiv del i virksomhedens indhold. (LinkedIn)

CMS;

CMS (Content marketing score) forøges med op til 59%, hvis medarbejderne tager aktiv del i virksomhedens indhold. (LinkedIn)

SEO;   Google crawler automatisk LinkedIn company pages - og sandsynligheden for at det er en linkedin profil der kommer op, når man søger på en medarbejders navn er op til 80%.  (LinkHumans)

SEO;

Google crawler automatisk LinkedIn company pages - og sandsynligheden for at det er en linkedin profil der kommer op, når man søger på en medarbejders navn er op til 80%. (LinkHumans)

Ok - hvad nu ?

Medarbejderne deltager ikke af sig selv - men det kan der gøres noget ved.

I første omgang kan du booke en gratis workshop om employee advocacy, hvor vi tager udgangspunkt i jeres strategier, data og tal, og viser jer mulighederne med vores employee advocacy platform Sociuu.