SoMe: Data & Employee Advocacy

Hvad enten du leder efter nye kunder, nye talenter til din virksomhed, vil optimere dit brand, sælge dit produkt, udøve influens, eller al det andet sjove vi kan på sociale medier, så er vi jo blevet godt og grundigt "opdraget" i at data "rules".

Spillereglerne på de forskellige medier er sådan set ens. Du kan betale dig til opmærksomhed fra dine målgrupper - og/eller du kan opbygge det organisk med godt indhold. Så du er forholdvis låst af dit budget og dine kreative evner.

Mange oplever nu at tilgangen af followers og fans er nået til mætningspunktet. Der kan simpelthen ikke vrides mere ud af indsatsen, og flere oplever endda at de hårdt tilkæmpede følgere opter ud...

Dette burde ikke komme som en overraskelse for nogen. Hvis man kigger på basale data fra medierne selv, så er inflationen i interaktioner/impressions fra og med ens fans og followers på sit højeste.

For hver 1000 fan/follower du har, kan du forvente at "så mange" ser det når du poster et nyt indlæg på virksomhedens Facebook side, LinkedIn company page eller jeres twitter account;

  • Facebook 0,073%
  • LinkedIn 0,054%
  • Twitter 0,030%

Så når du poster på virksomhedens LinkedIn company page, og du fx. har 10.000 followers, så er der 540 af dine followers der reelt ser den - forstået på den måde at den viser sig i deres feed - der er ingen garanti for at de rent faktisk læser den...Hvor mange der så enten klikker på, "liker", eller deler dit indhold, er afhængigt af indholdets relevans m.m. - men reelt vil man opleve at det gennemsnitligt ligger i størrelsesordenen 0,2 - 5% af de 540 - altså mellem 11-27 personer.

Det er sløjt - men der kan gøres noget ved det;-)

Her hos Sociuu arbejder vi med employee advocacy - og vi har lavet en platform der gør det simpelt at motivere og engagere sine medarbejdere i virksomhedens indsatser på sociale medier. Dette gør at vi kan sammenligne data og effekt på medarbejderens indsats vs virksomhedens.

Hvis virksomheden har 300 medarbejdere og 3000 followers på fx. LinkedIn, så vil man ved at involvere medarbejderne kunne opnå følgende;

  • 300 medarbejdere har i snit hver 930 connections (jf. statistik fra LinkedIn) Det vil sige at deres "reach" vil være 300x930= 279.000 connections samlet. Eller ca. 276.000 flere kontakter end virksomhedens followers;-)
  • Vi kan se af data fra vores platform at gennemsnitligt 23% af medarbejdere deler hver gang der er nyt indhold på virksomhedens company page. Så det aktuelle reach for hver "post" vil så være 23%x279.000=64.170.
  • Indhold delt af en medarbejder vs indhold delt af virksomheden, bliver set af gennemsnitligt 10% af medarbejderens connections, så i dette eksempel vil medarbejderne akkumulere 6417 views/impressions og company pagen vil komme med 162....hertil kommer at indhold delt af en medarbejder vs indhold delt af virksomheden, bliver delt/klikket på/liket 8 x mere, end hvis det kommer fra ens company page....

Der kan selvfølgelig være afvigelser i nævnte data - men hey - det tager ikke lang tid at checke jeres egne data!;-)

Hvorfor er det sådan?

Egentligt meget simpelt. Vores connections på LinkedIn er mennesker vi kender mere eller mindre personligt - kunder, og potentielle, alumni, samarbejdspartnere, generelle netværk m.m. - personer som vi - forhåbentligt - har gensidig troværdighed med. Det samme med Facebook som hovedsagligt udgøres af venner, familie, bekendtskaber. På twitter er det mere interessefællesskaber der driver værket. Men samlet set er vores personlige netværk på sociale medier langt nemmere at tilgå - og igen er det troværdighed og tillid der driver det.

På vores corporate tilstedeværelse ved vi jo i bund og grund ikke særligt meget om vores followers og fans - ikke andet end at interaktionsraterne er lave;-)

Få medarbejderne ombord!

Check evt. jeres egne tal udfra ovenstående formler - og book så jeres gratis workshop om employee advocacy lige her;