Brug Employee Advocacy til on-boarding af nye, og eksisterende medarbejdere, i jeres social media strategi !

De fleste virksomheder har et struktureret onboarding program når nye medarbejdere kommer ombord. ...Men, jeg har løbende haft lejlighed til at spørge et større felt af HR ansvarlige om hvad de egentlig har inkluderet i deres on-boarding ift. sociale medier - f.eks. om medarbejderen får gennemgået policies og guidelines på området, hvilke medier virksomheden er tilstede på, hvad den overordnede strategi er, og ikke mindst forventningerne til medarbejderens deltagelse.

Ret overraskende er det de færreste der faktisk har tænkt sociale medier ind i deres on-boarding!

De fleste har dog en "social media policy" - som vistnok for manges vedkommende kunne trænge til en revision - hvis man ellers kan finde den;-)

Hvorfor er det vigtigt at involvere den nye medarbejder i virksomhedens tilstedeværelse og indsatser på SoMe?

Først og fremmest er det ligeså vigtigt at eksisterende medarbejdere - og ikke kun den nye - får indsigt og bliver involveret. Som medarbejder "bærer" vi idag vores arbejdsplads` brand med os når vi er på sociale medier. Vores job funktion/stilling og hvilken virksomhed vi arbejder for, er "default" hæftet på vores LinkedIn profil, og i mange tilfælde også på vores Facebook profil.

Det betyder at hver gang vi laver en post, liker, deler eller kommenterer på andres indhold - så er virksomhedens brand med...Det er jo sådan set super fint, men hvis medarbejderen ikke har fået indsigt i følgende, så er det op ad bakke!

  • Hvad kan jeg dele fra min virksomhed, hvornår og på hvilke medier ?

  • Conduct - hvordan gebærder vi os på Some ?

  • Hvad gør jeg hvis jeg får en henvendelse udenfor min funktion ?

  • Kan jeg poste noget selv om virksomheden ?

  • Hvad er virksomhedens strategi på Some ?

  • Hvad kan jeg bidrage med ?...og forventes det af mig ?

Der kunne tilføjes mange flere end de ovenstående - men vil man gøre noget ved det og inkludere det i sin on-boarding - og generelt involvere sine medarbejdere - så starter det med at man får mappet alle virksomhedens tilstedeværelser på SoMe, og får vurderet alle de scenarier hvor en medarbejder har muligheden for at deltage/bidrage.

Lav guidelines, istedet for policies.

Gå i detaljen, og eksemplificer f.eks. for medarbejderen at hvis pågældende arbejder på jeres danske kontor - så er det den danske LinkedIn company page man skal "krydse af" i sin LinkedIn profil;-) (Der er rigtigt mange eksempler på det modsatte)

I slut 2016 lavede vi en undersøgelse blandt 1000 medarbejdere fordelt på 8-9 virksomheder, hvor vi bl.a. spurgte ind til hvordan de havde det med at dele virksomhedens indhold på sociale medier;

79 % svarede at de meget gerne delte og interagerede med virksomhedens indhold, hvis bare de vidste hvilket indhold de kunne dele, hvornår og på hvilke medier?

Hvis det er det samme i jeres virksomhed, så er det måske en rigtig god ide at komme i gang;-)