Hvad er Employee Advocacy værd ?

art-cat-celebration-932263.jpg

Mange virksomheder overvejer om de skal gå i gang med employee advocacy - og dem der allerede er i gang høster kæmpe fordele ift. deres konkurrenter. De får flere kunder, øger loyaliteten blandt de eksisterende kunder og tiltrækker de bedste talenter.

Et højt medarbejder engagement giver et højt kunde engagement.

Årsagen til at employee advocacy virker er ret simpel: Hvis man øger medarbejdernes engagement i virksomhedens brand, så øger man interessen fra kunderne og talenterne. Man skaber med employee advocacy et optimeret afsæt for øget dialog mellem medarbejderne og målgrupperne - vel at mærke en kvalitets dialog, som ikke kan opnås med traditionel branding.

Hvor meget er en “employee advocate” - eller medarbejderambassadør - værd ?

Raddon et amerikansk konsulenthus har undersøgt forskellene på medarbejderes adfærd i forskellige scenarier, udfra om virksomheden driver employee advocacy, eller ikke. Undersøgelsen er foretaget med deltagelse af medarbejdere i 50 finansielle virksomheder.

Deres undersøgelse viser nogle dramatiske forskelle i hvorledes en medarbejder der er “employee advocate” har adopteret virksomhedens “mission” - ift. medarbejdere der ikke er “employee advocates”. Fx. viser dette chart fra undersøgelsen en vild forskel i virksomhedens salgskultur;

Raddon1.png

Og, når det kommer til medarbejderens opfattelse af - og forståelse af virksomhedens vision, og stoltheden i at være medarbejder, så er der igen meget stor forskel på de virksomheder der driver EA - og dem der ikke gør!

raddon2.png

Har det betydning for bundlinien ?

Ja. Raddon har analyseret hvorledes de deltagende virksomheder klarer sig økonomisk ift. om de driver employee advocacy eller ej. Følgende tal, som er fra de virksomheder der har etableret EA taler vist for sig selv;

“Overall institution financial performance increase of 44%

  • Household profitability increase of 11%

  • Overall household growth (actual rating) more than doubles (3% on average to 7%)

  • New household growth increase of 35%

  • Cross-sold household growth increase of 45%

  • ROA increase of 50%”

Kom igang med employee advocacy i jeres virksomhed!

Du er kun et klik væk;-)

Michael Soerensen