Undgå fælderne - og kom rigtigt i gang med Employee Advocacy!

 

Undgå fælderne - og kom rigtigt i gang med Employee Advocacy!

Her i Sociuu har vi efterhånden hjulpet mange virksomheder - store som små - med at implementere Employee Advocacy. Alle har set fordelene og mulighederne i at medarbejderne involveres i brandet og virksomhedens tilstedeværelser på sociale medier. De har erkendt at vi ikke længere kun kan “tale” til vores målgrupper gennem vores logo, men at medarbejderne bag logoet har en vigtig stemme.

Sociuu undgå fælderne

Matematikken i employee advocacy giver lidt sig selv - medarbejderne har adgang til et kvantitativt og kvalitativt netværk, som vi ikke kan komme i nærheden af med corporate tilgange. Udover det er autenciteten og troværdigheden hos medarbejderen langt højere set fra kundernes og talenternes side. Faktisk har vi oplevet at medarbejderne kan løfte brandopfattelsen med deres indsats.

Resultaterne taler for sig selv!

Employee Advocacy skal kobles til vores forretningsmål, og det skal kunne måles, ellers giver det ingen værdi for hverken brands, virksomhed eller medarbejdere. Og nej - man kan ikke adoptere metrikker som likes, followers, emojis, views og impressions - det handler om målbare interaktioner fra vores målgrupper og koblinger til vores konverterbare aktiviteter. Som fx. hos Rambøll hvor 100 ledere fik ansøgerne op ad stolen eller hos CMP hvor de øgede trafikken med 400% og droppede paid.

Sociuu employee advocacy

Hvordan får vi så medarbejderne med ?

I vores optik er der nogle meget simple “regler” for hvordan man sikrer medarbejdernes involvering. Vores benchmark i Sociuu på tværs af alle kunder er på 22,1 %. Med andre ord - mere end 20 ud af 100 medarbejdere involverer sig hver gang der er nyt indhold, artikler, nyheder, jobopslag, kampagner m.m. Og, den overordnede involvering er på mere end 50%.

Tilbage til de simple “regler”;

  1. Alle medarbejdere skal have muligheden for deltagelse. Er i faldet i “konsulent” fælden som prædiker at det kun er udvalgte medarbejdere, så er det en ommer. Det har sikkert været dyrt at få 20 medarbejdere til at skrive et blogindlæg på LinkedIn og lære at trykke på “del” knappen - men det er bare ærgeligt.

  2. Ingen apps, ingen krav om social logins/connects, intet nyt username og passwords at huske…det er blot hindringer for deltagelse. Og nej - medarbejderne vil ikke have at virksomheden har adgang til deres private social media konti - ville du selv det ?

  3. Indholdets relevans skal matche medarbejderens fagområde, interesser og involverings potentiale. Vi interagerer og interesserer os for det der er relevant for os - og vi deler det gerne hvis det også er relevant for vores netværk.

  4. Undgå flaskehalse. Involver bredt i organisation når det kommer til dem der skal være med som stakeholders og administratorer af jeres indsats; Komm., Marketing, Branding, HR, CSR m.fl. Det gør indholdet præcist, relevant og målrettet.

  5. Accepter læringskurven. Alle virksomheder har “the usual suspects” der er hyper aktive på sociale medier - ca. 2-5% af medarbejderne. Alle øvrige er slet ikke der - men de vil faktisk gerne være med i deres tempo - du skal blot sørge for at de ved hvad de kan dele, hvornår og på hvilke sociale medier;-) De hyper aktive skal nok klare sig - det er de 97% øvrige du skal koncentrere indsatsen omkring.

  6. “It`s not rocket science!” Det den dyre konsulent har fortalt dig om alle de kursusforløb og træninger som medarbejderne skal igennem, hvordan hele din content stack skal tilrettes, og hvor mange dyre videoer der skal laves af jeres Direktør i en kornmark…har du forhåbentligt overhørt. Saml dine stakeholders, køb en platform og lyt til dem der rent faktisk har implementeret employee advocacy i virksomheder med både 50 og 25.000 medarbejdere istedet.

Du er nok ikke en af de omtalte konsulenter hvis du er nået hertil i indlægget,-) Så hvis du vil have inspiration til hvordan i kan komme i gang med employee advocacy, så er her 2 muligheder for at tage det næste skridt;

 
Michael Soerensen