Rambøll om Employee Advocacy

IMG_6020.JPG

På vores tredie og sidste februar event om Employee Advocacy var Martin Zoffmann fra Rambøll forbi Sociuu og fortælle om deres tilgang og erfaringer med at involvere medarbejderne.

Rambøll har de sidste 7-8 måneder arbejdet med implementering af employee advocacy og Sociuu for 13.000 medarbejdere, fordelt på 300 kontorer i 35 lande.

Martin sidder specifikt som Communications Manager i Rambøll Water med ca. 900 medarbejdere, hvor det første indledende pilot projekt startede medio 2017.

Lad os starte en fest!

Med et glimt i øjet, fortæller Martin at ambitionen med employee advocacy var "at starte en fest";-). Vel at mærke at Rambølls målgrupper skulle kunne mærke at det er spændende, sjovt, interessant og relevant at læse indhold fra Rambøll på SoMe. 

Undervisning, mobilisering og system

I opstarten blev det hurtigt klart for Martin at det var nødvendigt at undervise stakeholders i EA, og ikke mindst definere mulighederne - og begrænsningerne -  i at involvere medarbejderne som "kommunikationskanal". Samtidigt satte man en mobilisering igang blandt medarbejderne bl.a. ved at tilbyde hjælp til specielt LinkedIn via sessioner hvor interesserede medarbejdere kunne deltage - hvilket de gjorde i stort antal! 

Som det tredie ben -  systemet/Sociuu  - fortæller Martin at selv det mest simple system ikke kan "overforklares" - og at frivilligheden i at deltage er vigtig. Før launch fik alle medarbejdere en invitation med en grundig forklaring om indsatsen og med en understregning af at der var frivilligt. (Kun 3 medarbejdere meldte tilbage at de ikke p.t. havde tid til at deltage). 

Rambølls fokusområder med employee advocacy

P.t. har Rambøll arbejdet med 4 fokusområder;

 • Awareness
 • Brand Migration
 • Employer Branding
 • Thought Leadership

Martin viste på dagens event cases fra alle 4 områder, og fortalte at nøglen til at få aktiveret medarbejderne og via dem de rette målgrupper, ligger i at begrænse sig og være meget selektiv i forhold til hvilke medarbejdere/grupper man involverer. Med andre ord skal indholdet have høj relevans for de involverede medarbejdere - og dermed også for målgruppen.

Et klart eksempel var Rambøll Environ som senest har være igennem en brand migration, hvor man valgte at involvere 2000 medarbejdere globalt i opgaven, og dermed fik et utroligt højt engagement både blandt medarbejdere og deres netværk.

Skærmbillede 2018-02-16 kl. 11.03.53.png

employer branding siden fortalte Martin ligeledes om stor succes med at samle de gode historier op og aktivere dem med hjælp fra medarbejderne - bl.a. denne video hvor Mustafa fortæller om hans første dage hos Rambøll;

Videoen og den samlede historie, og det at medarbejderne deler den istedet for de corporate kanaler, gav langt større effekt end traditionelle "designede" employer branding aktiviteter.

Både brand migration og employer branding indsatsen og indsatserne generelt, har også gjort at employee advocacy "kanalen" er blevet efterspurgt internt af stakeholders. Som Martin fortalte så skulle han lidt løbe stakeholders op i starten - men nu kommer de til ham med indhold som de gerne vil have ud blandt medarbejderne;-)

Martin`s 10 gode råd & erfaringer

Afslutningsvis delte Martin ud af sine guldkorn - bl. a. opsummeret i disse 10 rigtigt gode råd og erfaringer;

 • Frivillighedsprincippet og service-dimensionen kan  ikke overdrives. 
 • Topledelsens support giver medvind.

 • Grundig og upoppet introduktion er nødvendig.

 • Grupperne skal være mindre end først antaget - kvalitet over kvantitet.

 • Employee Advocacy giver højere engagement end corporate.

 • Sværere end forventet at få folk til at lave personlige introer til deres delinger - der arbejdes på det;-)

 • Udefra-ind-perspektivet må ikke glemmes.

 • Som "spilfordelere" bør vi kende vores folk/kolleger godt.

 • Far med lempe – der er rigeligt med støj derude.

 • Vores kollegers netværk er en fristende men skrøbelig kanal - så brug den med omtanke og værn om autenciteten.

Vi siger tusind tak til Martin for at kigge forbi - tak til alle deltagerne for god dialog og spørgsmål - og igen tak til Ogilvy for lån af lokale og faciliteter;-)

IMG_6040.jpg