Er jeres tilstedeværelser på SoMe blot en kampagne - eller en puls ?

 
puls.png
 
 

Vi har vores “company pages” på sociale medier, og det har kostet blod, sved og tårer at få opbygget trafik, engagement og followers - og ikke mindst har det for os alle været ret dyrt! Og hvad har resultaterne været ?

En LinkedIn company page har i gennemsnit en organisk “engagement rate” på mellem 1-4 % - med andre ord, så er det ret få ud af vores followers og vores målgrupper der rent faktisk engagerer sig i vores indhold på company pagen. Det har så for mange af os betydet at vi bliver nødt til at køre frekvente betalte kampagner, hvor det er budgettet der afgør den monumentane respons vi får i de perioder vi kører kampagnerne.

Det store problem med denne fremgangsmåde er at i vores målgruppers øjne kun er presente i kampagneperioderne - og resten af tiden er vi ikke helt til stede. Vi kan tydeligt aflæse det i vores kampagne statistikker hvor vi får høje spikes af opmærksomhed - for derefter at gå næsten på nulpunktet.

Få pulsen op - få medarbejderne med !

Kampagner kan være fine at køre - hvad enten det er produktnyheder, employer branding, talent attraction m.m. - men hvis vi ikke samtidigt har en kontinuerlig “puls” i vores tilstedeværelser, så misser vi mange muligheder for dialog med vores målgrupper.

Mange tænker at man kan højne engagementet ved at være endnu mere frekvent med nyt indhold på company pagen - eller at nye formater gør tricket, men det ændrer altså ikke så meget på engagementet. Det er jo heller ikke så mærkeligt da vi via company pagen i princip kun har et feed at “distribuere” vores indhold til.

Men hvis vi nu havde 100´vis - eller 1000´vis - af feeds hvor vi kunne lade vores indhold leve, så åbner det netop for at få skabt den kontinuerlige puls som gør os mere presente og synlige overfor vores målgrupper. Det er netop hvad employee advocacy kan bidrage med gennem at involvere medarbejderne i jeres tilstedeværelser, så i sammen kan skabe og vedligeholde jeres puls på social medier.

Kom hurtigt og nemt i gang!

Ønsker i at forandre jeres tilstedeværelser på SoMe fra en ren kampagne drevet indsats med lavt engagement, og istedet øge synlighed og engagement ved at involvere jeres medarbejdere, så hjælper vi jer gerne!

 
Michael Soerensen